Keele kohviku esimene kohtumine toimus edukalt! / Первая встреча “Языкового кафе” прошла удачно!

Keele kohviku esimene kohtumine toimus edukalt! / Первая встреча “Языкового кафе” прошла удачно!

Keele kohviku esimene kohtumine toimus neljandal veebruaril kell 17:00-19:00 Tallinna Anti-kohvikus ja oli organiseeritud Õpilasesinduste liidu “Õpilaste Hääle” poolt. See projekt on osa PickUp programmist, mis on loodud Briti Nõukogu ja Eesti avatud noortekeskuste liidu poolt.

Анти-кафе

Keele kohvikust võtsid osa 18 inimest, neist 6 eestlast ja 12 venelast. Keskmine noorukite vanus oli 15-16 aastat, kuid oli ka täiskasvanuid. See näitab meile, et iga üks võib julgelt võtta meie projektist osa, peaasi et ta ise seda sooviks. Isegi need kes ei teadnud vene keelt või valdasid eesti keele grammatikat halvasti, ei jäänud hätta ja võtsid julgelt osa meie kohvikust. Nii kohviku lõõgastav atmosfääar kui ka sõbralikud osavõtjad aitasid üksteist rääkima panna.

Обсуждение

Keele kohviku esimese kohtumise korraldajateks olid Aivar Kamal, Edgar Latuškevitš ja Arina Kuznets. Noored tutvusid üks teisega mängides, siis olid nad jagatud rühmadeks ja iga rühm istus oma lauda koos meie abilisega, kes aitas noorukeid juhul kui keegi jäi oma võõrkeelega hätta. Pärast kui tiimid olid ära jagatud, sai iga tiim lauale plakatid vene või eesti keeles kirjutatud teemadega: soovid ja unistused, eneseareng, haridus ja elu internetis. Suhtlemise ajal oli osavõtjatel vahepeal paus, et võtta endale suupisteid ja kuuma joogi. Pärast väikest pausi noorukid hakkasid jälle suhtlema. Hiljem jagasid rühmad oma teema arutlusi ja järeldusi teistega. Vastavalt samas kohas veetud uuringu tulemustele olid osavõtjad rahul tehtud tööga, kohvikuga ja inimestega.

Выступление
Keele kohviku järgmine kokkusaamine toimub 18. veebruaril samal ajal samas kohas. Õpilaste Häal lubab võtta arvesse kõiki puudused ja veeta järgmist üritust kõrgemal tasemel.

Ootame veel rohkem külalisi järgmisel korral! Võtke oma sõpru kaasa ning registreerige ja astuge meie sõbralikku seltskonda.

Arina Kuznets/Jaan Voronõi

1110-s6-1111-s-white-copyЧетвертого февраля, с 17 до 19 в Таллинском Анти-кафе прошло первое мероприятие Языкового кафе, организованного “Голосом учеников”. Данный проект существует в рамках программы Pick Up, созданной Британским советом и открытыми молодёжными центрами Эстонии.

Всего в первой встрече Языкового кафе приняло участие 18 человек: 12 русских и 6 эстонцев. Общую массу составили ребята 15-16 лет. Кроме того, пришли и 19-, и 22-летняя молодежь. Это показывает, что каждый может прийти и без лишнего страха говорить и общаться. Не побоялись ни те, кто плохо знал русские слова, ни те, кто слаб в эстонской грамматике. А расслабляющая обстановка кафе и дружелюбный контингент молодых людей, собравшихся на встречу, только помогли нам выполнить главную задачу: помочь ребятам заговорить друг с другом.

Ведущими первой встречи Языкового кафе были Айвар Камал, Эдгар Латушкевич и Арина Кузнец. Ребята немного познакомились в  игровой форме, а потом были разделены на команды и предоставлены своим руководителям столов. Далее каждой команде были выданы плакаты – на русском или на эстонском языке – с одной из тем: мечты и жаления, саморазвитие, формальное и неформальное образование и жизнь в Интернете. Между обсуждениями молодым людям дали время на отдых. Никто не грустил в сторонке – все нашли себе по собеседнику и тарелке с угощением. После небольшого перерыва все снова принялись за дело и довольно скоро подошли к концу мероприятия, когда и начали обмениваться итогами обсуждений. По результатам проделанного там же опроса, каждый оказался доволен проделанной работой, местом и людьми.

Следующая встреча языкового кафе пройдет 18-го февраля в то же время в том же месте. Организация “Голос учеников” обещает учесть все недочеты первой встречи и выйти на еще более высокий уровень в следующей.

Ждем еще больше гостей на следующей встрече! Берите друзей, регистрируйтесь и приходите.

Арина Кузнец

 

Вам также может понравиться

Языковое kohvik 0 Comments

Языковое кафе 3/ Keelekohvik 3

В этот раз встреча Языкового кафе прошла в необычном для нас формате из-за маленького количества участников, но коллектив успешно справился со своей задачей – разговорить и заинтересовать молодежь. Несмотря на

Общество и культура 0 Comments

Я и социум 2016

Многие из вас могли услышать о прошедшем в августе проекте “Я и социум”, который был организован ОУП “Голос учеников”. В проекте принимали участие ребята из Ида-Вирумаа и Харьюмаа. Сам проект

Новости 0 Comments

ВИДЕО: “Бумеранг Бобра” долетел и до Маарду!

В воскресенье, 18 декабря, встреча “Бумеранга Бобра” впервые прошла в Маардуской гимназии, где собралось большое количество ребят, интересующихся молодежной деятельностью. Как обычно, для формата “Бумеранга Бобра”, мероприятие было разделено на

0 Комментариев

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply

Register Comment

Зарегистрируйся и увидишь свой комментарий сразу! Лимит времени истёк. Пожалуйста, перезагрузите CAPTCHA.